Dynia to niezwykle popularne jesienne warzywo. Zachwycająca swoją barwą, oferuje bogactwo witamin i minerałów obecnych w smacznym miąższu. Wykorzystując ją, możesz przygotować wiele smacznych potraw, odpowiednich dla osób w każdym
Przekąska to niewielki posiłek pomiędzy głównymi daniami, często mylony z przystawką. Ma na celu zaspokojenie niewielkiego głodu, stąd powinno być jej stosunkowo dużo. Jest chętnie serwowana na różnego rodzaju przyjęciach,
Co zrobić, żeby grzyby zachowały swoją świeżość i smak przez długi czas? Kluczowe jest zbieranie odpowiednich okazów, a następnie prawidłowa organizacja w kuchni. Jak przechowywać grzyby? Podpowiadam!
Sezon na robienie zapasów na zimę trwa w najlepsze, dlatego podrzucamy Ci sprytny sposób na pasteryzację słoików, który znacznie usprawnia pracę. Zobacz, jak prawidłowo przeprowadzić pasteryzowanie w piekarniku.
Przymierzasz się do zrobienia nowego dania, wszystkie składniki zostały skompletowane, jednak na etapie przygotowania okazuje się, że brakuje Ci kolendry. Co zrobić? Nie panikować. W przypadku tego zioła jest na
Okazjonalne obniżki cen czasem skłaniają nas do robienia większych zakupów i tworzenia zapasów. Jeśli masz zbyt dużo masła i nie wiesz, co z nim zrobić, możesz je zamrozić. W tym