Uwielbiam kanapki z tuńczykiem albo makrelą, szczególnie w weekendy z gorącą kawą. Jeśli znudziły Ci się standardowe bułki z szynką albo parówki na śniadanie, zobacz jak szybko możesz przygotować pastę z tuńczykiem i jajkiem.
Przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem
Przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem możesz zobaczyć na moim kanale YouTube, gdzie w krótkim ponad minutowym filmiku krok po kroku pokazuję jak ją zrobić. Jeśli wolisz tradycyjną wersję przepisu tuż po wideo jest też opis :)
Składniki:
- puszka tuńczyka w sosie własnym (najlepiej, kiedy jest już pokrojony),
- 2 jajka ugotowane na twardo,
- 2 ogórki kiszone,
- majonez,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
- Pokrój jajka w drobną kostkę.
- Pokrój ogórki kiszone jak najdrobniej.
- Wrzuć pokrojone składniki do miski i dodaj rozdrobnionego tuńczyka.
- Dodaj majonez, przypraw pastę solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
- Przełóż pastę do pojemnika z pokrywką i przechowuj ją w lodówce.
Możesz także dodać cebulę, która doda odrobinę intensywności całej paście. Pasta tuńczykiem świetnie sprawdzi się dla osób, które chcą pominąć mięso przy przygotowywaniu posiłków!